Mevrouw Kroes: Geen miljardensubsidie voor kerncentrale Hinkley Point!

Aanstaande woensdag 8 oktober stemt de Europese Commissie (waarschijnlijk) over het voorstel van het Verenigd Koninkrijk voor een enorme subsidie voor de bouw van twee kerncentrales in Hinkley Point. Het voorstel behelst enorme financiële garanties voor de Franse kernenergie staatsbedrijven AREVA en EDF, gegarandeerde afname van de elektriciteit tegen het dubbele van de huidige marktprijs, en garanties tegen wijzigingen van het energiebeleid. En het zet natuurlijk de deur wagenwijd open voor nog meer subsidies voor nog meer kernenergie. (Lees meer)

Dit is onacceptabel! De Europese Commissie stemt woensdag achter gesloten deuren over dit onzalige voorstel. Maar bij dat gezelschap, wat eind deze maand aftreed, zit nog wel de Nederlandse VVD Commissaris Neelie Kroes.

Je kan nu nog via onderstaande mail haar oproepen tegen dit onzalige plan te stemmen!

De Commissie heeft helaas woensdag voor het plan gestemd om EUR24,5 miljard subsidie te geven voor Hinkley Point C. Vier Eurocommissarissen stemden tegen, we weten niet wat mw. Kroes heeft gestemd. De cyberactie is afgelopen, bedankt voor uw deelname.

Stuur nu een email aan EU Commissaris Neelie Kroes!

Neelie.Kroes@ec.europa.eu [email delivery suppressed change]
Uw naam en adres zoals u deze hieronder typt, worden toegevoegd aan uw email. U hoeft deze niet nog eens toe te voegen.

Retweet en deel!

Share with friends

Stichting Laka analyseert, informeert en activeert al meer dan 30 jaar over en tegen kernenergie. Als u belangrijk vind dat we daar mee door kunnen gaan, steunt u ons dan en doneer via de donatiebutton rechts op deze pagina.

Eén reactie op “Mevrouw Kroes: Geen miljardensubsidie voor kerncentrale Hinkley Point!

  1. Pingback: Europese Commissie keurt miljardensubsidie voor kernenergie goed | Nieuws over kernenergie in Nederland