Onrust groeit om veiligheid kerncentrales

doel-rampenplanIn Nederland groeit de onrust over de Belgische reactoren en Nederlandse politici willen mee kunnen beslissen over die reactoren. Vanuit België wordt ondertussen fijntjes verwezen naar de nog veel oudere kerncentrale Borssele waar Nederlandse politici zich nauwelijks druk om maken. Ook in Borssele zijn in 2015 verschillende incidenten geweest.
De parlementariërs die een maand geleden nog redelijk eenvoudig akkoord gingen met het voorstel van minister Schultz van Haegen om een keer met haar Belgische ambtsgenoot te bellen, lijken er nu, na het nieuwe incident afgelopen zaterdag in de net opgestarte Doel-1 reactor, genoeg van te hebben. Tenminste de politici van de oppositie, ze willen meer te vertellen hebben over de Belgische reactoren in Doel vlak bij de Nederlandse grens. En in Zuid-Limburg vindt het CDA dat VVD-minister Schultz nu een standpunt in moet nemen over de reactoren in Tihange: "Haar Duitse collega heeft al opgeroepen om de lekkende centrale met betonrot te sluiten. Schultz moet dat voorbeeld nu eindelijk volgen".

Groen! roept het Belgische parlement op de levensduurverlenging van Doel-1 en -2 niet goed te keuren, want die moet nog over het wetsvoorstel beslissen. Uit studies van de Creg, de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas, en van netwerkbeheerder Elia blijkt dat die verlenging ook niet nodig is om de stroomvoorziening de volgende jaren te garanderen.

Interessant artikel overigens afgelopen woensdag 30 december in het Nederlands Dagblad over veiligheid kerncentrales in (bijv.) België. Centrale vraag: kan de overheid de druk (van belangen) van private partijen weerstaan? De krant vermeldt alleen dat de resultaten van het onderzoek naar de scheurtjes in de door RDM gemaakt reactorvaten in België wel maar in Nederland niet zijn gepubliceerd. Die resultaten zijn echter, na aanhoudende druk van vooral Laka, ook in Borssele wel gepubliceerd.

Vanmorgen plofte hier ook nog het nieuwe nummer van Doelbewust op de (figuurlijke) mat. Een uitgave van eigenaar Electrabel voor de omgeving van de kerncentrale. Op de achterkant staat elke keer aangegeven wat je moet doen als er iets mis gaat (binnen blijven, ramen en deuren sluiten, etc). Zal deze keer met meer belangstelling dan anders worden gelezen…

Ergens (anders) gelezen: “Als je auto zoveel mankementen had, ging je er toch geen meter meer in rijden”.

Update: Op 5 januari heeft Eric Smaling (SP) vragen gesteld aan de Minister van I&M, Schultz van Haegen