Grote Richie Enrichment-quiz

Kernenergie-fun met Urenco's Richie Enrichment

richie_kids

Urenco's Richie Enrichment met jonge fans

Make the quiz and find out: What kind of Uranium are you?
>90% enriched: Weapons-grade πŸ˜€
20-90%: Highly Enriched πŸ˜‰
3-20%: Enriched πŸ™‚
0.72%: Natural 😐
<0.3: Depleted πŸ™

 

Van 23 tot 25 maart staat Nederland op z'n kop vanwege de NSS, de Nuclear Security Summit. In de schaduw van de NSS organiseert Urenco in Amsterdam de NIS, de Nuclear Industry Summit. Met de NIS wil Urenco haar straatje schoon vegen op het gebied van proliferatie door mee te liften op eventuele goodwill voor de NSS.

Omdat er nogal eens wat mis gaat is de nucleaire industrie vaker druk om haar imago op te poetsen. Zo wees een activist ons laatst op een eerdere PR-activiteit van Urenco, Richie Enrichment.

Om te illustreren hoe stompzinnig de nucleaire 'greenwash' vaak is, hebben we vooruitlopend op de NIS aan de hand van Richie een quiz gemaakt waarin we cyberactivisten meenemen in de gedachtenwereld van nucleaire spin. Naast dat het amusant is de nucleaire PR te doorprikken, dragen we graag bij aan de mentale weerbaarheid die nodig kan zijn tijdens de NIS en andere radioactieve hoogtijdagen

Maandag 24 maart organiseren Laka en anderen een Picketline op het Beursplein onder het motto "NUCLEAIRE BUSINESS = NUCLEAIRE PROLIFERATIE"

Kom ook! Meer informatie op www/stopkernenergie.nl (rsvp).

Omdat de website van Richie in het Engels is, is de quiz dat ook. Succes!

De quiz is beΓ«indigd.

Tijdens de picket-line op maandag 24 maart om 9:30 op het Beursplein maakt Huub Rakhorst, directeur URENCO, de winnaar van de Richie-quiz bekend (ovb).

De winnaar van de Grote Richie-quiz mag tijdens de Koningsdagkermis op de Dam op eigen kosten in de draaimolen.