Publication Laka-library:
De Angstreactor. Kalkar, kroniek van een eeuwige belofte

AuthorK.vd Bosch
Date2006
Classification 2.01.8.10/31 (GERMANY - KALKAR - GENERAL)
Front

From the publication:

Dit onthutsende boek is de geschiedenis van de duurste fabriek ter wereld, verteld door de planners, de bouwers, de demonstranten en de politici. Spionage, de atoomstaat, plutoniumeconomie, terrorisme, de bom en een bijna oneindige energiebron: waarmee is de naam Kalkar eigenlijk niet verbonden?
Twee ongelukken, Harrisburg in 1979 en Tsjernobyl in 1986, leken de kernenergie in het Westen de nekslag te geven. Maar onlangs stelden voorstanders dat kernenergie noodzakelijk is voor economische groei en reductie van broeikasgas, terwijl anderen juist becijferen dat we gemakkelijk zonder kunnen. Het lijkt een herhaling van de discussie die begin jaren zeventig begon. Toen besloot Nederland mee te doen met de bouw van een snelle kweekreactor in Kalkar. Het verzet tegen die kerncentrale was de opmaat voor een brede antikernenergiebeweging.
De angstreactor is een verhaal over dromen en idealen, dat begint in 1957 in het naoorlogse Duitsland in Karlsruhe en in 1995 eindigt in het pretpark van Kalkar. Kees van den Bosch interviewde alle betrokkenen en kreeg de beschikking over geheime nota's en documenten, met als resultaat een spannend boek waarin veel actuele thema's aan de orde komen.

This publication is only available at Laka on paper, not as pdf.
You can borrow the publication or request a copy. When we're available, this is possible for a small fee.