Demonstratie in Lingen: 19 januari; bus vanuit Enschede

Naast een gesloten en een in bedrijf zijnde kerncentrale staat er in Lingen, net over de Duitse grens bij Denekamp, ook een fabriek die brandstofelementen maakt voor kerncentrales. Het laatste jaar extra in het nieuws omdat daar ook brandstofelementen voor de Belgische ‘scheurtjes’-reactoren Doel en Tihange gemaakt worden. En natuurlijk ook omdat op 6 december brand uitbrak in het nucleaire gedeelte. Een brand waarover nog veel onduidelijk is.

Zaterdagmiddag 19 januari is er in het centrum van Lingen een demonstratie tegen deze atoomfabriek. Om 13:00 verzamelen bij het station Lingen aan de Bahnfofstrasse. Daarna is er een demonstratie door de binnenstad, die zal eindigen bij het raadhuis, waar de slotbijeenkomst is. Vanuit Enschede wordt er vervoer geregeld, wil je mee laat dat dan zo snel mogelijk weten via: info@enschedevoorvrede.nl

Onthoud ook al; zaterdag 9 maart 2019 is er in Ahaus (12.00 uur, start bij het treinstation) een demonstratie tegen de opslag van radioactief afval. Later hierover meer.