Demonstratie Borssele 26 april 2020

[Update: in verband met de Corona-crisis gaat de demonstratie op 26 april niet door]
Op 26 april 2020  is er een demonstratie bij de kerncentrale Borssele. En niet alleen daar, in heel Europa gaan mensen de straat op voor een schone en duurzame toekomst. Dat betekent dus geen kernenergie en geen levensduurverlenging van Borssele. De demonstratie start om 14.00. In maart en april organiseert WiSE een serie thema-avonden; het klimaat rond kernenergie.

Steeds vaker wordt kernenergie genoemd als 'de oplossing' voor het klimaatprobleem. Enerzijds is dat begrijpelijk, immers, we moeten alles op alles zetten om de klimaatcrisis af te wenden. Echter, kernenergie biedt geen duurzame oplossing. Kernenergie is niet alleen schreeuwend duur, het is ook nog eens veel te langzaam om het klimaat te redden. Kernenergie heeft daarnaast nog een aantal onoverkomelijke andere problemen: radioactief afval, risico's op zware ongelukken en proliferatie van kernwapens.Om het klimaat te redden zijn er betere, sneller beschikbare en goedkopere duurzame alternatieven. Toch laait de discussie over kernenergie, met ogenschijnlijk mooie beloften, steeds weer op.

Demonstratie Borssele 26 april
Op 26 april 2020is er een demonstratie bij de kerncentrale Borssele. Dat betekent dus geen kernenergie en geen levensduurverlenging van Borssele. De demonstratie start om 14.00. Er zal een pendelbusje vanuit station Goes rijden. En vanuit Middelburg gaat een groep met de fiets naar de demonstratie. In heel Europa gaan mensen op die dag de straat op voor een schone en duurzame toekomst. (Meer informatie)

Thema-avonden: het klimaat rond kernenergie
Vanaf half maart organiseert WISE diverse bijeenkomsten in Amsterdam (11 maart), Nijmegen (31 maart), Utrecht (9 april) , Rotterdam (nader te bepalen) en Middelburg (15 april). Jong en oud, iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van onze energievoorziening, is van harte welkom om mee te denken en mee te praten. (Meer informatie)