Adder

Title:

De 11e wereld energie conferentie

AuthorOver, J.A.
DescriptionDe Wereld Energie Conferentie (WEC) wordt eens per drie jaar gehouden en valt in de categorie van 'massameeting'. Deze keer vond de bijeenkomst in München plaats van maandag 8 t/m vrijdag 12 september 1980. De manifestatie was uitstekend georganiseerd, ook voor wat betreft de relaties met de pers. Vooral de opening door de heren Strauss en Schmidt bracht uiteraard veel publiciteit. Er waren meer deelnemers dan ooit tevoren: ca. 5000, afkomstig uit zo'n 80 landen. Die deelnemers hadden over het algemeen een technische, economische en! of plannings-achtergrond. Naar verhouding waren er veel mensen uit de elektriciteitswereld, veel minder uit de olie-wereld en heel weinig uit de kolen wereld. Dat heeft te maken met de achtergrond van dit instituut: het is van oorsprong een initiatief van de gezamenlijke elektriciteitsproducenten in de Westerse ontwikkelde landen.
De volgende conferentie zal in 1983 te New Delhi plaatsvinden; in een ontwikkelingsland dus. Dat kan een goede keus zijn, op voorwaarde dat er tegen die tijd wat meer oplossingen voor de energieproblemen- vooral olieproblemen van de ontwikkelingslanden kunnen worden aangegeven. Dat was op deze conferentie nog niet het geval, ook al was iedereen vol -al of niet modieuze- zorg over de steeds moeilijker wordende situatie waarin de ontwikkelingslanden terecht zijn gekomen door de hoge olieprijzen.
In het navolgende* wordt geen consequent verslag gedaan van de vele feiten, verbanden, inzichten en meningen die gedurende de conferentieweek aan de orde kwamen. Veel daarvan is uiteraard al vastgelegd in de zes boeken, waarin de conferentiebijdragen zijn opgenomen, alsmede in de 'position papers' die voor .. ) iedere zitting als samenvatting van de voornaamste gezichtspunten functioneerden. Bovendien zal de WEC-organisatie t.z.t. een compleet verslag van de discussies uitgeven. Wel zal worden ingegaan- in de vorm van een persoonlijke impressie- op de vraag wat de 11e WEC nu eigenlijk aan conclusies en inzichten heeft opgeleverd en op enkele belangwekkende aspecten van het gebeuren.
Date 1 December 1980
Page number302-307
MagazineEnergie Spectrum, Petten, Nederland
Blad ECN
Year 4
No12
Number of pages 6
Tags: URANIUM RESOURCES & PRICE - well production rates; no mining and environmental impacts
CONGRESS - incl. workshops
GLOBAL IMPORTANCE OF NUCLEAR POWER - Nuclear interest in total production

similar articles

This article is available in Laka's library. Request a copy or a scan by mail.

« previous article