Burgemeesters willen sluiting Doel; PvdA stelt vragen

Burgemeesters in West-Brabant sluiten zich, zoals ze dat zelf zeggen, aan bij de suggestie van minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) om de Belgische kerncentrale Doel tijdelijk te sluiten. Ze maken zich zorgen over de veiligheid in de kerncentrale net over de grens bij Antwerpen en willen dat tijdens een sluiting onderzoek kan worden gedaan naar eventuele verbeteringen.De fractie van de PvdA in de Tweede Kamer heeft een serie vragen gesteld over het mogelijk langer openblijven dan 2025 van de Belgische reactoren.

Tegelijkertijd heeft de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister Schultz gevraagd over de uitgestelde sluiting van de kerncentrale in Tihange en Doel. Volgens de PvdA is het niet wenselijk dat de kerncentrales nog langer openblijven dan 2025, een discussie die nu in België door een aantal partijen begonnen wordt. Volgens de partij zou er meer druk op de Belgische regering uitgeoefend moeten worden om "de onveilige centrales op korte termijn uit bedrijf te nemen", zo staat in de schriftelijke vragen aan de minister.

Op 11 maart is er in Antwerpen een demonstratie voor de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales in Doel en Tihange en een snelle omschakeling naar hernieuwbare energie. Vanuit Amsterdam organiseren we een bus. Geef je op via een mail naar info@laka.org