12 mei: antikernenergieblok in grote veelkleurige demonstratie Brussel

Op zondag 12 mei zal een veelkleurige en erg diverse betoging plaatsvinden in Brussel. 12 mei, dat is twee weken voor de regionale, nationale en Europese verkiezingen die op 26 mei doorgaan. De bedoeling van de betoging is duidelijk: ze wil een signaal geven aan het Belgische en Europese beleid dat het huidige beleid energie-onduurzaam, tegen het klimaat, asociaal, en discriminerend is. Daartegenover worden 23 positieve alternatieve eisen rond zes thema’s geformuleerd. Het eerste thema is klimaat, met vier eisen. De vierde eis wil een effectieve kernuitstap ten laatste in 2025, en op vraag van de 11 maart beweging, de onmiddellijke sluiting van de ‘scheurtjesreactoren’ Tihange 2 en Doel 3.

Gezien het belang van een niet-fossiel en niet-nucleair energiebeleid, mobiliseert de anti-kernenergiebeweging voor een eigen blok in deze betoging. We zullen daar met vlaggen en spandoeken onze eisen voor een volledige en effectieve kernuitstap kracht bijzetten, inbegrepen de onmiddellijke sluiting van de scheurtjesreactoren Doel 3 en Tihange 2.

Bussen vanuit Nederland
Vanuit Limburg gaat er een bus naar Brussel, meer informatie bij de vereniging Stop Tihange Nederland. Wise organiseert vanaf Amsterdam een bus (met stops onderweg) meer informatie en opgave hier.

De demonstratie is op zondag 12 mei, 13 uur, Station Brussel-Noord. Verzamelplaats van de antinucleaire groepen: Koning Albert-II laan 5 (gebouw EVV, Europees Vak Verbond)