Oud-directeur kerncentrale pleit voor openhouden kerncentrale

frankvandenheuvelDirecteur Public Affairs bij TNO Frank van den Heuvel pleit in een opinieartikel op de website Energiepodium voor het onderbrengen van kerncentrale Borssele in een aparte NV, en voor het langer openhouden van de kerncentrale, dus tot voorbij 2033: "Wanneer een veilig opererende kerncentrale in 2034 nog prima blijkt te werken kan deze heel goed nog enkele jaren doordraaien. Dat betekent tegen overzichtelijke kosten CO2-vrije energie en het ‘ontmantelingspensioenfonds' heeft de ruimte om te sparen".
"Een inconvenient truth voor Greenpeace?" vraagt Van den Heuvel zich af.

Nou, eerder een wensdroom van een oud-directeur van een kerncentrale. Want wat Energiepodium vergeet te vermelden is dat Van den Heuvel tot 2012 hoofd corporate affairs en tal van andere functies bekleedde bij Delta in Zeeland. In 2009 was hij zelfs nog verantwoordelijk voor de plannen voor een Borssele-II. Probeert hij het via de zijdeur nog goed te maken bij zijn oude matties?

Je gaat alleen wel vrezen voor het welzijn van het personeel van ECN-Duurzaam, wat na de radioactieve veenbrand van NRG nu wordt ondergebracht onder de mantel van Delta TNO.